bilder

Nu kommer äntligen bilderna som jag tog på emma för ca 2 veckor sedan.
Denna gången använde jag mig utan en blixt framför modellen och en stark lampa bakom för att få detta ljuset och för att framförallt slippa skuggorna.
Och såklart tack Emma för att du ställde upp :)











Showar och har oss

Nu 2 veckor framöver kommer vi vara ganska upptagna! Vi har ju sceniskt musikprojekt så det kommer inte bli något fotograferande på iallafall.. 3 veckor. Det är ju lov sen med! Men vi försöker uppdatera när vi orkar och hinner.

Är det något speciellt ni vill läsa om? Bilder från studion, olika fotografer, redigering, smink? u name it. Vi hade tänkt ha en liten frågestund snart i framtiden någon gång.. kanske något sånt ni undrar med? ;-)

Retuschera på Picasa

Har försökt mig på lite redigering.. Använder mig av redigerings programmet Picasa.
Kan hämtar här: http://picasa.google.com/! (det är gratis)
Det är väldigt bra program om du precis som jag är ny börjare och mest vill ändra på ljus, skuggor eller retuchera lite lätt. Inga direkt avancerade saker!

Vad tycker ni?


louise


Har använt mig av "Retuschera". Det är lite komplicerat att göra detta! I detta fallet har jag använt mig av en fjäril. Men för att kunna lyckas med detta måste du klistra in fjärilen någon annanstans i bilden såhär:




för att kunna retschera in ett föremål så måste du göra såhär



Nu ser man ju dock det färdiga resultet, men det ska alltså vara originalet av bilden och bilden som du vill retuchera in brevid.

Det är ganska komplicerat men man lär sig så småninomg! Kanske kan lägga ut en mer detaljerad guide om ni vill?


/ D

EFTERLÄNGTAT

NU! Kommer bilder. Och det är nog några av dom snyggatse jag någonsin tagit! det ni!








Skulle typ killa för att vara så snygg. men alla kan inte vara det! ;) känndes hur bra som helst att fota med Lisen! Känns inte som jag skulle kunna ta sånnahär sorters bilder med någon annan! Sen när man får fina sms några timmar efter så känns allting så himla mycket lättare! tack för att du finns! ♥

/D


ps. självklart finns de fler bilder, men jag sparar dom tills senare tillfälle!

Ny fotografering, Ny modell

Dagens fotografering gick ju SUVERÄNT! =) var otroligt nervös innan (de kanske märktes?) men shit pommes, vilken duktig modell jag fick! behövde inte in princip säga någonting hon körde sitt eget lilla race! ;) tack lisen ♥ för en fin fotografering och fint sms! det värmde!! ♥

Bilderna dyker förhoppningsvis upp imorgon!

I Love Rock'n'Roll

Kära vänner, imorgon är det dax för ny fotografering. Tyvärr har ni ju inte fått se bilderna från den förra än, men det ska komma upp snart hoppas jag!

Temat för morgondagens fotografering är väl lite.. rock-chick? ;) Dessa bilder kommer användas som inspiration!









/D

Ljuset

Hur har han fått ljuset såhär i bilderna? Något som vet? Tycker det är väldigt coolt =)


pics by nicholas routzen
(länk till hans hemsida & blogg finns bland länkar)


/D

Ja vilka är ni?

Ni är lite dåliga på att berätta vilka ni är tycker vi;P
Vi skulle uppskatta om ni skrev vilka ni är, för det är alltid kul att veta vilka som läser våran blogg.
Ni behöver ju inte skriva något speciellt så men bara vad ni heter och så. Men klaren kommentar där ni skriver vad ni tycker om våra foton och våran blogg skulle ju aldrig skada.

Jag sitter just nu och kollar runt på lite olika smink bloggar och hemsidor för att få lite inspiration till vad jag ska kunna göra nästa gång jag ska till studion. Dock så tror jag redan att jag vet vad jag ska göra men inspiration skara ju aldrig som sagt.

I alla fall när jag satt och kollade runt hittade jag en länk som jag måste passa på att visa.
Inte för att det finns några tipps på den eller har så jätte mycket med detta att göra men kolla in den vettja.
http://www.eyeslipsface.se/   Billdgt och bra budjet alternativ inom smink om man vill ha till kanske tex en fotografering i en studio.



WHO ARE YOU?

Nu kanske ni har haft lite tid på er att lära känna oss, nu vill vi lära känna er! Vi har några unika besökare varje dag, så vilka är ni som så snällt följer våran blogg varje dag?
Lämna en kommentar och berätta vilka ni är!

dagens fotografering

Idag fotades det i studion som sagt. Trotts mycket strul i början funkade det jötte bra, och emma va jätte duktig och blev bra på var enda bild.

Jag lovade ju att ni skulle få se bilderna ikväll, men jag vill görna att emma ska se och säga okej innan jag lägger upp dem. så håll utkik

Behind the scenes

Halå kära vänner ♥
Idag fick jag vara åskådare för en fotografering för första gången. Intressant, intressant, men jag fick gå in och ta över typ en halv minut ;) jag kunde inte hålla mig helt enkelt! Emma var en superbra modell, som var ur snygg och kom med massa egna förslag när vi fick idé torka. Tackar för idag! ♥



frida kämpar med lösögonfransarna som jag fick sätta på till slut ;)



mycket skratt blev det såklart med ;)


jag tog även typ 4 bilder eller någonting själv. lägger upp dom senare, if u want to!
cu later =)!



ps. imorgon kommer ett "vem är du?" inlägg där vi vill lära känna våra läsare! håll utkik efter det!


Till skolan och fotostudion

Så nu är det måndag igen. Och då är det dax för fotografering i studion.
Idag kommer vi nog endast att fota en modell pågrund av tidsbrist. ( svårt att få tid i studion)
Modellen heter i alla fall Emma och det är idag som jag ska fota svartvitt.

Får säga att det är väldigt mycket som man måsta tänka på innan man ska fota modeller, man behöver ha massor med saker med sig. Och man får absolut inte gkömma något för då kan hela ideen spricka.
Till dagens fotografering behövs:
*kamera
*kamera laddare
*lösögonfransar + lim
*ljus beig ögonskugga + smink borstar
*svart ögonskugga
*rouge + borste
*maskara
*läppglans
*liten kam
*hårnålar
*ev någon accesoar

Detta är det som jag behöver använda mig av till denna fotograferingen. Men sedan i studion behöver vi även blixtarna och en mängd olika sladdar och bakgrunder för att allt ska funka som planerat.

Så kolla in ikväll så får ni se resultatet från dagens fotografering.



Sminkning

Ignorera bilden! men idag har jag testat en vanlig svart sotning och även de ett par nya lösögonfransar som jag fick.  En liknande sminkning kanske jag kommer testa på en utav mina modeller, vi får se ;P


Framkalla 100 bilder gratis!

Alla som är sugna på att framkalla bilder kan gå in på www.fujidirekt.se/gratis! Då kan man framkalla upp till 100 bilder gratis och betalar bara för portot på 29:-. Bra va? =)

Erbjudandet gäller fram till 2010-02-02 och 1 gång/hushåll.

En dag i studion

Hej på er! Haft en bra helg? (okej det är fortf helg)
Har haft det suveränt. Idag ska jag och mupp prata om hur vi ska göra med fotograferingen imorgon! Det kommer bli nya modeller, nya människor, som du aldrig sett dom förut! Mmm... ;)

Så medans ni får vänta 1 hel dag eller 2, så tänkte jag berätta lite hur en dag i fotostudion kan se ut när vi är där! För det första måste vi hitta någon som kan låsa upp studion! Det måste alltid vara en lärare som låser upp och stänger, osv. Vilket är svårt att hitta, för alla lärare har inte nyckel dit! (irriterande). När vi väl kommer in kopplar vi in allt ljus osv.

- varning för långt meddelande -

Steg 2. Styla mupp!
Detta är nog det mest krävande under hela fotograferingen!! Under förra fotograferingen hade frida ljus-guld-glittrig ögonskugga och för att det ska synas så måste man ta ganska mycket, eller hur? Detta blev hon helt galen för och skrek "nemen herregud! såhär kan jag inte se ut, jag har glitter i hela fejjan", sen satt hon och speglade sig i spegeln i typ 20 min tills jag blev arg på henne och tog spegeln ifrån henne så hon inte kunde nå den. Sen ska vi sätta på lösögonfransar (från H&M, really good!). Då börjar det med att jag inte fattar hur man ska få upp limmet så det rinner lim överallt på mina händer. Sen när jag väl ska sätta på fransarna så garvar mupp, sen sitter hon och blinkar i 20 min för det känns olustigt och detta säger hon 40 ggr per sekund! ;)

Sen när jag har valt vad hon ska ha på sig utbrister hon IGEN "men herregud det här kan jag inte ha på mig", jag tvingar henne att ha det ändå. Mupp säger "men herregud detta är inte okej någonstans" , jag säger "JO DET E DE FÖR JAG HAR BESTÄMT DE, STÄLL DIG DÄR NU". Sen hittar vi inte sladden till blixtarna så jag får storma in i klassrumet där läraren har lektion och hämta sladden för att mupp vägrar gå ut när hon e stylad! Så hon står längst in i studion och tittar sig i spegeln och pillar så ögonfransarna trillar av! Så sen när jag kommer tillbaka bråkar vi lite om de med ;)!

Steg 3. Fotograferingen
Först ska vi fixa ljuset och blixten osv. Detta tar typ en halvtimme, för att vi är kräsna när det gäller detta! Och mupp kan inte stå still och låta mig fixa det hon måste springa runt och fixa allt själv ;)! Här utlöses bråk nummer 4904955. Sen när hon ÄNTLIGEN ställer sig på plats är vi asflummiga och bara garvar (då kan se de ut som på bilden nedanför). Sen bara garvar vi (mest mupp) för hon tycker hon ser jätterolig/jättehmesk/eller jättekonstig ut så hon måste kommentera detta ;)! Hon litar inte på mitt omdöme helt enkelt! :o Men efter ungefär en timme, så har mupp fått in fierce looken och då är hon snyggare än kenza! och då e man SHNYYYYYYYYGG!

Efter fotograferingen dividerar mupp med om hon ska ha lösögonfransar på sig eller inte när vi går till kungsmässan för TÄNK OM den eller den ser henne, och de är inte okej någonstans, för lösögonfransar kan vara lite för mycket. Jag säger "jag tycker de är röv snyggt". "Ja, till en fotografering är de , men inte på kungsan! de är inte okej någonstans" sen drar hon av sig dom och vi kan lugnt och stilla gå ut ur studion! ;)

Så såhär kan en dag i studion se ut med oss, så nu vet ni vad som väntar er! ;) Och tro nu inte att mupp är en pain in the ass hela tiden för det är hon inte;)! Våran assistent Jeanet är utomlands så vi är faktiskt en man mindre och när vi två är med varandra brukar det bli ganska flum automatiskt. Vi ska skärpa oss ;)!♥



såhär kan det se ut


/D

Färger som framhäver din ögonfärg

När jag satt och letade lite insperation så kom jag in på en sida där de visade sminktipps.
Här nedan är de färger på ögonskuggor som man ska ha för att framhäva sin ögonfärg som mest:


Bruna ögon:

Ljusbrunt Mörkbrunt Svart
Silver Grått Svart
Ljuslila Mörklila Svart


Blå/grå ögon:

Ljusblått Blått Svart
Silver Grått Svart
Rosa Rött Mörkbrunt
Ljusgrått Turkost Svart


Gröna ögon:

Ljusbrunt Mörkbrunt Svart
Silver Grått Svart
Ljusgrönt Mörkgrönt Svart

Fotograf tips! For u and me!;)

Tack vare Carl har vi nu fått lite fotograf tips! Lägger upp lite så får ni se om något faller er i smaken! =)



http://www.klarag.com/



http://nicolashenri.ch



http://www.rouvre.com/


Här är några av dom sparar resten till en annan gång.
/D


Innför nästa fotografering

Dagarna rullar på och det är redan Torsdag idag. Så snart är det dax för ännu en dag i fotostudion igen.
Jag skrev ju för att tag sedan att temat för mig då blir svartvitt.


Detta är ett projektarbete somsagt så vi får köra med lite budgetprodukter från hm men det funkar jätte bra ändå. Här kommer lite av de saker jag jag tänkt använda mig utav:


Svar på kommentar

Sett att vi fått en del kommentarer angående trojorna som jag hade på mig under fotograferingen.
Både den svarat och den vita kommer ifrån Gina Tricot men är köpta där för ca ett årsedan, så tyvärr finns de inte kvar att köpa.


I have the answer to everything..

Fråga: Vart kommer tröjan ifrån?
Svar: tröjan är från gina tricot! dock köptes den för längesen så den finns tyvärr inte kvar. och hur vet jag de? cha, im gina expert;)




bild från fotografering, söt eller hur?
modell: mupp
fotograf: denise


Tipsa mig om fotografer!

Kan någon tipsa mig om fotografer eller någonstans där man kan hitta inspiration till mina foto-jobb? Jag kan typ bara Nicholas Routzen (som jag älskar)! Sökte runt på google men det enda som kom upp var typ, top model. (top model i all ära -i love top model- men i detta projektet, näe?)
- tipsa mig om fotografer, snälla ni! ge mig inspiration!




en bild från fotograferingen igår
modell: mupp
fotografi: moi (denise)



/ D


I Studion 2

Update från studion, enjoy!

FOTOGRAF: DENISE
MODELL: FRIDA










detta är min big time favourite! ;)


Passar på att tacka mupp för att hon alltid ställer upp som modell åt mig! ♥ Kan ju även passa på att nämna att jag har en ensamrätt på att fota henne, så tyvärr alla som vill ha henne, she's mine! ;)

/D


Uppdate

Så nu idag har vi vart i studion och fotat. Eller ja Denise fotade mig, så bilder får ni se när hon lägger upp dem.

Förresten har vi fått fler som vill vara modeller skit kul. Och som ni vet så är vi i fotostudion på måndagar mellan ca 1-3



Och här är sakerna som vi har köpt

Fotodtudion

Imån kanske det blir ar att fota i skolans fotostudio. Bara allt klaffar
Denna gången ska denise styla och fota mig vilket blir kul. Har ingen aning vad hon har tänkt sig men hon har la några finuliga ideer som hon brukar ;) Imån ska jag även ta med mig allt vi köpt och fota det så ni får se.

Sedan nästa vecka igen alltså v3 så kommer det komma andra modeller till studion vilket blir jätte kul.
Nu börjar vårat projekt verkligen på riktigt känns det som. Nu har vi köppt en massa saker och har även börjat att boka in modellerna.

Min modell nästa vecka blir en tjej som heter emma. Sitter och planerar nu men allt för mycket får ni inte veta nu :P men jag kan säga att det blir svartvitt sen får ni se mer när fotona är tagna och redigerade.

Mjao

Kontrar fridas hund fotografering med... Katter! ;) (bara för att visa vår mångfaldighet)



Melker


Mims Vims



/D


Ja våra tråkiga fylla ut inlägg kanske är tråkiga, men vi har ju ingen tillgång till studion just nu! Och vi försöker skriva ett inlägg/per person/ per dag. Hoppas att vi kan få komma in imorgon, då ska jag fota frida! Då får ni bilder! Om mupp orkar ladda upp dom. i promise.


Lindas Sminkblogg

Hallå! Vi ska ju även sminka våra modeller! (hur läskigt som helst! :o) så ville jag bara tipsa er om en sida där jag och frida får väldigt mycket inspiration! Det är Lindas sminkblogg =) http://blogg.veckorevyn.com/lindas-sminkblogg/! Hon lägger oftast upp en smink-look varje dag, så man kan få massor av inspiration om man vill sticka ut lite extra! ;)

/D

ps. Jag lägger in den i länkar!

I Have A Vision...

Har en vision till mina modeller.. och detta hör till!





.. spännande va? ;)



/
D


Shopping

Efter många om och men med endast HUND bussar som förde alla hundar hem så är vi nu hemma.
Vi åkte till göteborg för att fixa smink och accesoaret till plåtningarna.
Med oss hem fick vi lösögonfransar, läggpland, glitter samt paljetter till ögonen och några olika masker.
Hade tänkt att fota sakerna men med istappar till fingrar så kan det bli svårt, så ni får ne bild på det imån i stället :) Så håll utkik

Svar på kommentar

Passar på att svara på en kommentar!
Var finns studion?

Studion ligger på våran skola! Aranäsgymnasiet I Kungsbacka. Det går att ta sig hit med pendel, buss osv om man inte har tillgång till bil. Vi kommer endast hålla till här än så länge på måndagar efter 13. Sen kanske vi utvecklar vårat fotograferande och beger oss utomhus, beroende på hur mycket tid vi har på oss.

/ FvD

Modeller!

Nu tar vi oss tid mitt i bullbakandet tid till att förmedla följande!:
Detta gäller om du ska vara modell!

Vi bestämmer!
- Styling (frisyr, kläder)
- Smink (vi kan sminka på plats)
- Poser (hur man ska stå, se ut osv)

Sen får man självklart komma med förslag, MEN! Projekt arbetet går ut på att vi ska styla en person som ska agera modell utifrån våran krav ;)! Så om det är någon som försöker åka snålsjuts på våran talang genom att försöka bestämma själv hur bilderna ska se ut, så är detta inte rätt tillfälle för dig att göra det! Hoppas ni inte blir allt för avskräckta nu, vi vill bara klargöra vissa saker! =)

Så! Om du har klart för dig att du vill vara modell kan du kontakta oss genom bloggen, mailen eller privat. Så att det fortfarande är säkert att du vill vara modell, vi behöver en bekräftelse så att vi kan börja planera styling. =) Vi kommer ju som sagt försöka vara i studionp på måndagar efter 13, så säg vilka dagar du kan med.

Tro nu inte att vi är några bittra kärringar, vi vill bara att detta ska bli så bra som möjligt för oss och för er, + att det inte ska bli några missförstånd =)

/ FvD

H&M Fashion Studio

Omg! Har precis hittat den PERFEKTA sidan för mitt och mupps projekt! På H&M Fashion Studio (finns på www.hm.com) så kan man styla sin egen modell både till utseendet och kläderna. Alla kläder och accesoarer kommer från H&M. Snacka om att hitta inspiration! =)




om jag fick styla någon skulle de kunna se ut ung såhär



här kan man välja att se bilden som ett porträtt, byta modell, bakgrund


väldigt lätt att använda och sjukt roligt! finns både för tjejer och killar! =)

/D

Nicholas Routzen

Fantastisk fotograf! Har haft tycke för honom en längre tid men har tyvärr (!!) glömt bort honom, men nu kom jag på det igen;)! Tur det! Han tar helt UNDERBARA bilder, och alla som jag hittat finns på hans hemsida http://www.nicholasroutzen.com/#/Home/! Finns det fler? Isf Var? Jag tog ut några så ni får lite smakprov, men detta är långt ifrån allt! Gha, i love it!
Hittade även hans blogg nu med, den lägger jag i Länkar här breve så kan ni gå dit och kolla!












/ D

Kategorier!

Titta vad snäll jag är! För att göra det lättare för er att titta på just det som intresserar er.. Så har jag skapat olika kategorier! Bra va? =) Så nu kan ni välja vad ni vill läsa om, ifall ni inte vill läsa om allt. Vilket ni självklart vill?;)


Allmänt - här kommer det mesta av allt vårat dravvel hamna. Allmänt snack om vad som kommer hända härnäst, vad vi har gjort osv. Här kommer vi troligtvis ha våra frågor till ER, med! Hur vi kan förbättra oss, om ni vill vara modell, ifall en kateogori saknas?;)

Fotostudion - Här kommer alla bilder upp som vi tar i fotostudion. Bakom kameran och framför!

Frågor & Svar - Era frågor, och våra svar! Svårare än så är det inte.

Redigering - Bilder som vi redigerar. Hur man redigerar, vad vi redigerar osv.. En del av projekt arbetet går ju just ut på att redigera, så här kommer det hamna mycket mer sen, när vi har alla bilder klara!

Rekvisita/Inspiration - Ganska obvius vad som kommer hamna här? Kläder, accesorarer, smink - rekvisita, som vi använder på våra modeller till bilder. Håll utkik här för ibland kanske vi efterlyser grejer som vi inte själva har, men kanske ni har till utlåning? ;) Här finns även inspiration! Allt i från fotografer, Bilder, Kläder osv.

Videoblogg - Vi ska ju börja videoblogga med videofy.me! Så här kommer det komma upp video bloggar (hoppas jag) haha, vi har redan ett litet projekt på gång, så håll ögonen öppna! ;)

Allting kommer ju finnas i bloggen på "framsidan" eller vad man säger, men om ni missar någonting så kan ni gå in i våra katego.. katefgo? kan inte skriva längre! Kategorier? ja :D gå in där och kolla!;)





här finns dom! (ursäkta bild kvalitén. hoppas ni fattar ändå -.- )


RSS 2.0